Vil du gerne være gravid?

Akupunktur er effektivt til at understøtte naturlig fertilitet såvel som insemination og alle former for medicinsk fertilitetsbehandling.

 

Jeg har lang og god erfaring med akupunktur til fertilitet, både som en støtte til at blive gravid naturligt og som et supplement til insemination og medicinsk fertilitetsbehandling.

Du bliver fulgt med specialiseret akupunkturbehandling samt vejledning og støtte i den udstrækning, du ønsker det, fra graviditetsønske gennem graviditeten til fødslen. Behandlingsforløbet er individualiseret og tilpasset dine behov og ønsker.

Behandlingerne suppleres med vejledning i kost og livsstil, hvor det er relevant og ud fra dine ønsker.

Jeg ved, at timing er vigtig i forbindelse med fertilitetsbehandling, så jeg er fleksibel med tiderne og tilpasser mig i videst muligt omfang.

 

Der er altid 40% rabat på din første behandling med fertilitetsakupunktur.

 

Specialiseret akupunktur til fertilitet. Høj faglighed og individualiseret behandling med udgangspunkt i den enkeltes behov og ønsker.

 

Bliv gravid naturligt eller med medicinsk fertilitetsbehandling

Akupunktur til fertilitet kan balancere din krop og dit sind og være med til at skabe de bedste forudsætninger for graviditet. Du er velkommen i klinikken og kan have gavn af behandlingerne - også selvom du kun tænker på at blive gravid eller lige er begyndt at prøve.

Akupunktur er velegnet til regulering af alle former for menstruationsubalancer, inklusiv endometriose og PCOS, og kan være med til at balancere din krop og din psyke og understøtte din menstruationscyklus, hvis du prøver at blive gravid naturligt eller ved insemination.

Akupunktur er desuden et kraftfuldt supplement til alle former for medicinsk behandling af fertilitet. Undersøgelser har vist, at graviditetshyppigheden øges, når medicinsk fertilitetsbehandling kombineres med akupunkturbehandling.

 

Forskning i akupunktur og fertilitet

Link til et dansk studie fra 2004 

Link til en meta-analyse fra 2023

 

 

Akupunktur til fertilitet kan hjælpe med at

  • regulere de grundlæggende ubalancer, der gør det svært for dig at blive gravid
  • regulere og balancere din menstruationscyklus og dermed øge chancen for, at du bliver gravid naturligt, ved insemination eller ved hjælp af medicinsk fertilitetsbehandling.
  • balancere dit hormonsystem og dermed behandle blandt andet endometriose og PCOS
  • understøtte ægmodningen og ægløsningen, nære og bevæge æg og sædceller og understøtte befrugtningen og celledelingen i det befrugtede æg
  • øge blodgennemstrømningen til livmoderen og dermed understøtte opbygningen af livmoderslimhinden
  • øge chancen for, at det befrugtede æg sætter sig fast
  • dæmpe stress og balancere og afspænde din krop og dit sind
  • dæmpe eventuelle bivirkninger i forbindelse med medicinsk fertilitetsbehandling

 

Jo hurtigere, du kommer i gang med akupunktur til fertilitet, jo bedre

Jo længere tid, du er i behandling med akupunktur, jo bedre effekt. Det kan derfor være en god idé at starte et akupunkturforløb, inden du starter den medicinske fertilitetsbehandling, da akupunkturen så kan medvirke til at skabe de bedste forudsætninger for den medicinske behandling.

Du kan starte akupunkturbehandlingen når som helst i din menstruationscyklus, uafhængigt af eventuelt behandlingsforløb eller andre omstændigheder.

 

Behandlingsforløbet

Første gang, du kommer, taler vi om din historie og dine ønsker og planlægger behandlingsforløbet.

Jeg stiller diagnose på dig - blandt andet ud fra din puls - og behandler både de grundlæggende ubalancer, jeg finder, og eventuelle symptomer, oftest med japansk akupunktur. Derefter får du den egentlige fertilitetsunderstøttende akupunkturbehandling, som tilpasses det sted, du er i din menstruationscyklus eller dit fertilitetsforløb.

Jeg bruger både japanske og kinesiske akupunkturteknikker, moxa-behandling og TDP-lampe. Hvis det er relevant, rådgives du også ift. kost og livsstil.

Længden af behandlingsforløbet og antallet af behandlinger er meget forskellig. Ofte anbefaler jeg behandlinger ugentligt i starten af forløbet. Er du i medicinsk fertilitetsbehandling anbefaler jeg et intensivt forløb med behandling et par gange ugentligt i den første halvdel af din cyklus og herefter ugentlige behandlinger, der understøtter implantationen.

 

Desuden anbefaler jeg

Behandling før ægudtagning (så tæt, som det er praktisk muligt):
- beroligende, smertelindrende, forbereder livmoderslimhinden

Behandling før og efter ægoplægning eller insemination (så tæt, som det er praktisk muligt):
- beroligende, smertelindrende, nærer og bevæger æg og sædceller, øger chancen for befrugtning og implantation af det befrugtede æg i livmoderslimhinden

Behandling ca 2 dage efter ægoplægning, og ca 2 dage og 7 dage efter insemination:
- nærer det befrugtede æg og livmoderslimhinden, understøtter implantation af det befrugtede æg, dæmper eventuelle medicinbivirkninger

Behandling ugentligt de første 3-5 uger af gravidteten:
- understøtter implantationen, opbygningen af livmoderslimhinden og tilførslen af næring til det voksende foster

 

Start med det samme

Book din første tid snarest muligt, uafhængigt af menstruationscyklus, fertilitetsforløb og andre omstændigheder.

Jo hurtigere, vi kommer i gang med behandlingen, jo mere tid har vi til at skabe balance, optimere din krop og psyke og skabe de bedste forudsætninger for en graviditet.