Ligger dit barn i underkropstilling?

Varmebehandling med den kinesiske urt moxa kombineret med akupunkturbehandling kan i en del tilfælde resultere i, at børn i underkropsstilling vender sig til en hovedstilling af sig selv. Især, hvis I samtidig selv laver rebozo og spinning babies øvelser.

Sådan foregår det

Vi starter med en jordemoderundersøgelse og en samtale med dig omkring din graviditet. Jeg mærker på din mave og vurderer barnets stilling og mulighederne for vending af barnet.

Derefter gives en akupunkturbehandling efter klassisk kinesisk diagnose, som balancerer dit energisystem og dine organer og skaber optimale betingelser for, at dit barn kan vende sig.

Mens du har akupunkturnålene i gives moxa-behandlingen. Moxa er en kinesisk bynkeart, der ved afbrænding afgiver en varme, der har en dybtgående effekt i kroppen. Det har vist sig, at afbrænding af moxa tæt på akupunkturpunkter på lilletæerne øger barnets aktivitetsniveau og derved i en del tilfælde resulterer i, at barnet selv vender sig til en hovedstilling.

Til sidst instrueres du i rebozo-øvelser, som I selv kan lave hjemme.

Sommetider vender barnet sig i løbet af behandlingen. Hvis ikke, instrueres i øvelser og hjemmebehandling med moxa og rebozo.

Behandlingen er mest effektiv, hvis den påbegyndes i uge 34, men kan også anvendes senere.

PRIS: 1100,- kr

Prisen er inklusiv 1 opfølgende akupunkturbehandlingng indenfor en uge efter første behandling.

Opfølgende akupunktur

Du kan med fordel fortsætte med at støtte hjemmebehandlingen med akupunkturbehandling 1-2 gange ugentligt, det kan yderligere øge chancen for, at dit barn vender sig.

Hvorfor virker det?

Moxa-behandling har - ud fra den østasiatiske forståelse - en kraftigt bevægende effekt på energien i meridianbanerne, som løber gennem bækken og livmoder. Man kan konstatere, at barnet bevæger sig mere, når der gives moxa-behandling på punktet Blære 67 på moderen. Det øger chancen for, at barnet vender sig selv.

Akupunkturbehandlingen afspænder krop og sind og skaber optimal balance. Det understøtter moxa-behandlingen, og har derudover en række fødselsforberedende effekter.

Rebozo afspænder ligeledes bækkenet, og spinning babies øvelser hjælper barnets rotation og indstilling i bækkenet.

Hjemmebehandling med moxa

Moxa-stick'en tændes ved at holde den et par minutter over flammen på et fyrfads- eller stearinlys, mens du drejer den, så den får varme på alle sider. Når den er tændt, er spidsen dækket af hvid aske, som bankes forsigtigt af på kanten af et syltetøjsglas, så gløden kommer til syne.

Hold gløden så tæt på huden, som du kan holde ud, og træk den så lidt tilbage, derefter tæt på igen og fortsæt denne bevægelse, der minder om en kylling, der samler korn.

Bank forsigtigt asken af med mellemrum.

Moxa-sticken slukkes efter endt behandling ved at sætte den glødende ende ned i et syltetøjsglas med almindeligt sand fra stranden eller en sandkasse. Sluk den aldrig med vand, det ødelægger den.

Du skal behandle i 10 minutter 2 gange dagligt på begge lilletæer. Hvis du har en hjælper, kan behandlingen gives samtidig på begge lilletæer.

Fortsæt behandlingen i op til 10 dage. hold derefter 2 dages pause, hvor du får tjekket barnets stilling hos en jordemoder eller fødselslæge. Ligger dit barn stadig i underkropstilling, kan du gentage behandlingen i 10 dage mere. Hvis barnet ikke har vendt sig herefter, afsluttes behandlingen.

Hvis du er i tvivl, om barnet har vendt sig til en hovedstilling, kan du godt fortsætte behandlingerne, indtil du har fået stillingen tjekket. Barnet vender sig ikke tilbage i en underkropstilling, ved at du behandler med moxa.

Se instruktionsvideo på Youtube ved at følge nedenstående link.

Link til Youtube video

Fødsel eller kejsersnit?

Hvis dit barn bliver liggende i underskropstilling, skal du tage stilling til, hvorvidt du ønsker at føde vaginalt eller ved kejsersnit.

Her er et par artikler, der måske kan være en hjælp til at træffe den rigtige beslutning for dig:

Banebrydende metode til underkropfødsel i Aabenraa

Underkropfødsel: mega fed oplevelse

 

Læs mere om værdien af akupunktur i graviditeten

Køb eBogen: 'En rejse gennem graviditetens årstider'