Mor & barn behandling

I den gamle, østasiatiske forståelse taler man om graviditeten som den før-Himmelske graviditet.  De første 9 mdr efter fødslen opfattes som den efter-Himmelske graviditet (læs mere på bloggen). Fra undfangelsen og gennem hele denne 18 måneders periode opfattes du og dit barn som én organisme. Dette stemmer godt overens med den vestlige udviklingspsykologi, som beskriver symbiosen mellem mor og barn de første 7-8 måneder af barnets levetid.

Symptomer og vanskeligheder hos mor i den før-Himmelske graviditet kan afspejle sig i symptomer hos barnet på samme tidspunkt i den efter-Himmelske. Denne forståelse giver en fantastisk mulighed for heling af både dig og dit barn i de første forbundne måneder efter fødslen.

Da mor og barn ses som én og samme organisme, vil alt, hvad der påvirker dig, på samme tid påvirke dit barn. På samme måde vil alt, der påvirker dit barn, på samme tid påvirke dig.

Det betyder, at vi kan behandle dit lille barn ved at behandle dig. Du ligger på ryggen eller på siden under behandlingen med dit barn på dig eller tæt ved dig, evt kan du amme barnet undervejs.

Sommetider er det nok at behandle mor for at afhjælpe barnets symptomer, andre gange behandles både mor og barn.

 

Heling af fødselsoplevelsen

Har din fødsel været langvarig, kompliceret eller traumatisk for dig, har den også været det for dit barn. Det kan give symptomer som urolig søvn, forstyrrelser relateret til spisning, mareridt mm hos barnet. Sommetider kan problemerne opstå ret pludselig, når barnet er i 8-9 måneders alderen. Dit barn kan også reagere på fødslen, selvom du ikke selv gør det.

Shonishin (smertefri børnestyret akupunktur) og mor/barn behandling kan være en hjælp. Behandlingen kan kombineres med samtale mellem dig og dit barn, faciliteret af mig, som kan være med til at forløse og hele fødselsoplevelsen for jer begge. Det kan resultere i et mere trygt barn, der sover og spiser bedre og er mere nysgerrigt på verden udenfor mor. Og en mor, der ikke sidder fast i fødselsoplevelsen og bærer den med sig som en negativ erfaring i sit liv og ind i en eventuel ny graviditet og fødsel.