Graviditetens 5 Årstider

- kursusforløb om De 5 Forvandlingsfaser/Elementer med fokus på graviditet & fødsel

 

OBS! I MAJ MÅNED KAN DU KØBE GRAVIDITETENS 5 ÅRSTIDER SOM SELVSTUDIUM MED 15% RABAT!

Hvem er kurset for?

 • dig, der er gravid og ønsker en dybere forståelse og sansning af din graviditet som en fysisk, psykisk og spirituel transformationsproces
 • dig, der arbejder med gravide - som doula, jordemoder eller på anden måde - og ønsker at supplere og udvide din forståelse af graviditetsprocessen og dine muligheder for at være til hjælp og støtte
 • dig, der er akupunktør og arbejder med gravide
 • dig, der ønsker en dybere forståelse af din egen cykliske natur
 • ...og dig, der bare er nysgerrig på de kvindelige processer, østasiatisk visdom og personlig vækst i det hele taget

 

'Live' online eller som selvstudium

Du kan selv vælge, om du vil tilmelde dig et 'live' online kursus, eller du vil købe kurset som selvstudium og gennemføre det helt i dit eget tempo.

Selvstudiet indeholder ca. 12 timers uredigeret optagelse af et tidligere online kursus + øvelser og opgaver.

 

Det får du på kurset

 • 5 online møder med ca 2 timers undervisning (gælder ikke for selvstudiet)
 • optagelser af undervisningen, i alt ca 12 timers videomateriale
 • kopier af slides
 • opgaver samt andet materiale, der hjælper dig til at mærke ind i årstiderne
 • konkrete anvisninger til, hvordan du kan støtte dig selv og andre med blandt andet kost, akupressur og akupunktur
 • et punktkompendium til brug ved akupressur- eller akupunkturbehandling
 • gratis adgang til en frivillig live 6 timers Punktworkshop
 • gratis eBog: 'En Rejse Gennem Graviditetens Årstider'

 

De 5 årstider

De gamle, østasiatiske medicinere og vismænd havde en suveræn forståelse af graviditeten (og andre livsprocesser) som en integreret fysisk, følelsesmæssig og spirituel transformationsproces - en rejse gennem de 5 årstider: forår, sommer, sensommer/høsttid, efterår og vinter.

Til hver årstid knytter sig en bestemt energi eller vibration, en bestemt healende tone, bestemte følelsesmæssige og spirituelle kvaliteter, udfordringer og udviklingsmuligheder og bestemte kropsvæv, organer og meridianer.

 

Fødslens 5 årstider

Paralleller mellem graviditetens og fødslens 5 faser kan forudse udfordringer under fødslen og hjælpe med til at forstå og transformere dem.

Læs mere om Fødslens 5 Årstider

 

5 årstider - 5 elementer

På kurset vil vi udforske forståelsen af graviditeten som en rejse gennem 5 faser eller årstider, hvor hver fase relaterer til ét af elementerne Træ, Ild, Jord, Metal & Vand.

Læs mere om Graviditetens 5 Årstider

Læs mere om akupunktur gennem Graviditetens 5 Årstider

 

Understøtte årstidens energi

Årstidens energi kan understøttes med relevant kost, specifik akupunktur- eller akupressurbehandling samt vejledning og støtte i forhold til de temaer, udfordringer og muligheder for transformation, som den gravide møder. På den måde kan graviditeten blive en dyb, modnende og indsigtsgivende vækstproces for hele familien.

 

Graviditeten som transformationsproces

Hvis dette giver resonans i os som gravide, og vi overgiver os til rejsen og tager imod den støtte, som den kan give os, kan der opstå en meget fin balance i krop, psyke og energisystem.

Denne balance kan være med til at forebygge graviditetsgener og øge chancen for, at fødslen går i gang af sig selv til tiden.

Man siger også, at barnets konstitution kan styrkes, så risikoen mindskes for, at eventuelle arvelige ubalancer eller sygdomme kommer til udtryk senere i barnets liv.

 

Det lærer du på kurset

 • Grundlæggende østasiatisk teori om de 5 elementer eller faser
 • Forståelse af processer i et 5-fase perspektiv
 • Forståelse af graviditet og fødsel i et 5-fase perspektiv
 • Kost og andet, der kan understøtte de forskellige faser
 • Hvordan du kan vejlede og støtte den gravide og familien gennem hver fases temaer og udfordringer, og understøtter fasens vækstaspekter og -muligheder (hvis du ønsker det)
 • Specifikke akupunkturpunkter/akupressur, der kan understøtte de meridianer, der forsyner livmoder og barn i hver fase

 

Kursets opbygning

Kurset består af 5 'live' online møder eller, hvis du vælger at tage kurset som selvstudium, af 5 x 2 timers videoundervisning. Hvert møde/videomodul omhandler en årstid. Via teoretisk undervisning og erfaringsudveksling dykker vi ned i årstidens energi og det element, der knytter sig til den.

Kurset er erkendelsesbaseret og bygger på egenerfaring. Det betyder, at du selv via forskellige opgaver arbejder med at mærke hver årstid og hvert element i dig selv. Dermed lærer du årstidens energi at kende, og hvordan den manifesterer sig i netop dig. Jo dybere, du arbejder med materialet, jo dybere vil du komme i forståelsen af de 5 forvandlingsfaser og din egen cykliske natur.

Ud fra denne erfaring i dig selv - og den konkrete viden, du får på kurset - vil du kunne følge gravide kvinder gennem deres graviditets årstider og undervejs give vejledning, rådgivning og akupressur- eller akupunkturbehandling, hvis du ønsker det.

Du har adgang til materialet så længe den platform, det ligger på, eksisterer.

 

Datoer 2024

Under planlægning. Hvis du er interesseret, så skriv en mail til info@acubirth.dk

Punktworkshops

Som en del af kurset har du indenfor 2 år fra din tilmelding adgang til en live 6 timers Punktworkshop, hvor du lærer specifikke akupressur-/akupunkturpunkter, som kan bruges til at understøtte den gravides rejse gennem årstiderne.

 • punktworkshoppen er frivillig, men skal gennemføres, hvis du ønsker kursusbevis (dog ikke, hvis du er fuldt uddannet akupunktør eller akupunktørstuderende)
 • punktworkshoppen anbefales, hvis du ønsker at arbejde med at behandle andre

 

Her foregår punktworkshops

Punktworkshops afholdes 2 gange om året i Aarhus. Tidspunkterne bliver planlagt ift Kombardoekspressens afgangstider, så man nemt og meget billigt kan komme frem og tilbage fra Kbh samme dag.

Adresse:

Klinik Kernehuset
Godthaabsgade 4A
8000 Aarhus C

Pris for kurset

'Live' online: 2300,- kr
Selvstudium: 1800,- kr

OBS! I MAJ MÅNED KAN DU KØBE SELVSTUDIET MED 15% RABAT!