Immun Boost Broth – vegansk
Immun Boost Broth - vegansk
Vegansk immunstyrkende suppe, som er suveræn til at styrke lungerne, der har en afgørende rolle for energi-produktion og immunforsvar.
Det er vigtigt, at råvarerne tilsættes i den rækkefølge, der beskrives nedenfor. Ingredienserne har hver især egenskaber, der knytter dem til en af de fem faser eller årstider, og når de tilsættes i fasernes/årstidernes rækkefølge, giver det suppen en særlig dynamik, vitalitet og afrundethed.
ILD
- varm pande
JORD
- 2 spsk olivenolie
METAL
- 1 grofthakket løg
- det hvide af 2 porrer i skiver
VAND
- 2,8 liter vand
TRÆ
- 1 spsk revet citronskal
ILD
- en knivspids paprika
JORD
- 4 medium tomater i kvarte
- 2 gulerødder i skiver
- 2,5 cm gurkemeje i skiver
- 2,5 dl tørrede shiitake svampe
- 1,5 dl tørrede reishi/morkler eller andre tørrede svampe
- 2,5 dl friske champignon eller andre friske svampe i kvarte
- 2 spsk tørret Rhodiola rod (styrker Lunger og fordøjelse, kan udelades)
METAL
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk tørret Astragalus rod (styrker Lunger og immunforsvar, kan udelades)
VAND
- 2 strimler kombu
- havsalt
Alle ingredienser tilsættes i den nævnte rækkefølge. Koges 1 time; de sidste 20 minutter tilsættes:
TRÆ
- 5 dl grofthakket grønkål
- 2,5 dl grofthakket persille
Suppen sies og fryses evt ned i portioner. Skal koges i 10 minutter efter optøning for at bevare den varmende effekt.
Kilde: Heng Ou: "The First Forty Days"