Magnesium

Et livsvigtigt mineral

Magnesium er involveret i mere end 300 elementære processer i kroppen, bla fordøjelse og tarmsystem, energiproduktion, lungefunktion og luftveje, hjerte og kredsløb, blodtryk, lymfesystem, immunforsvar, muskler og skelet, reproduktion, stofskifte, vækst, dannelse af tænder, knogler og brusk, postata, vægtregulering, blodsukker og kolesterol. Det er nødvendigt for protein-, kulhydrat- og fedtmetabolismen, vigtigt for funktionen af ​​lever, skjoldbruskkirtel og biskjoldbruskkirtlerne, og har indflydelse på hørelse, syn og oral sundhed. Magnesium er desuden meget vigtigt for afspænding af muskler, nerver og blodkar.

De fleste mennesker mangler magnesium

Magnesiummangel karakteriseres normalt ved flere symptomer samtidig, for eksempel muskelspændinger inkl lægkramper, angst, frygt og fobier, spekulationer, irritabilitet, depression, træthed, svaghed, sløvhed, hurtig udmattelse, overdreven søvn eller søvnløshed, hjertebanken, kolde fødder, hovedpine, følsomhed over for støj, følelsesløshed i hænder og fødder, lænde- og rygsmerter.

Magnesiummangel kan være en medvirkende årsag til næsten enhver sygdom.

Magnesium optages bedst gennem huden

Magnesiumtilskud øger generel trivsel, evnen til at slappe af, og det giver energi og øger modstandskraften overfor sygdom.

Magnesium kan tages som kosttilskud, men optages bedst gennem huden.

Hvorfor vælge magnesiumchlorid?

Af alle magnesiumforbindelser optages magnesiumchloridhexahydrat (E 511) hurtigst og mest effektivt af menneskekroppen. Det udvindes ved fordampning af havvand eller saltholdige kilder. Natriumchlorid (almindelig salt) fjernes og magnesiumchlorid er tilbage.

I helsekostbutikker i Danmark kan du købe Epsom salt, som er magnesiumsulfat. Det omdannes af kroppen til magnesiumchlorid for at kroppen kan optage det. Det kan sagtens bruges til fodbad.

Køb magnesiumchlorid her